vendredi 23 décembre 2011

EN VAN ARTISTIEKE UITSTRALING KAN DE KACHEL NIET ROKEN.

EN VAN ARTISTIEKE UITSTRALING KAN DE KACHEL NIET ROKEN.

Men zegt in Amsterdamse kunstkringen dat U totaal geen artistieke uitstraling heeft en voor hetzelfde geld autos zou kunnen verkopen of voor een lagere schoolklas in Zuidwolde had kunnen staan met een echtgenote die aan dezelfde school staat om het schamele onderwijzersloon op te krikken zodat de fantasieloze nieuwbouw bungalow toch betaald kan worden.Het artistieke publiek wil nu eenmaal een zuipende schuinsmarcheerder in de stijl van Charles Bukowski,een hoerenloper als Karel Appel of Jan Cremer, een slaap kamerleeuw, een terpentijntijger, een totaal verzopen sexuele allesetende, vuilbekkende grove omnivoor, maar geen keurige kerkganger in driedelig pak zoals U die nota bene ook nog tot overmaat van ramp de zondagsrust respekteert van de naaste buren door niet met de motormaaier rond te gaan crossen, zijn eigen of andermans wijf niet dage lijks in elkaar timmert of wekelijks aan een sexclub uitleent en weigert geregeld naar de hoeren te gaan.

Wat die hoeren betreft;kijk maar eens naar van Gogh, die sukkel die zijn ballen er per ongeluk af schoot toen hij met een vuurwapen kraaien wilde weg jagen.
En van artistieke uitstraling kan de kachel niet roken. Het gaat ook niet om de uitstraling maar om de instraling of eigenlijk nog meer de doorstraling van de kunstwerken zelf en wat een kunstartiest in zijn eigen vrije tijd doet moet hij zelf maar weten,dat heeft niets met zijn artistieke kwa liteiten te maken.Jazeker;ik respekteer de zondags rust,kom geregeld des zondags onder het woord dat,zoals de Schrift zo treffend zegt,nooit ledig weerkeert,bezoek bij voorkeur een evangeliese ge meente,sla mijn echtgenote nooit waar anderen bij zijn en leid een leven van reinheid,rust en regel maat.Tandenknarsend ben ik lid van de suffe E.O. en glimlachend van de VPRO.Zo ziet U maar weer:de Here heeft vreemde kostgangers!

De overeenkomst tussen Nietsche en U is…

Dat we allebei de ochtend aanvingen met een kopje warme chocolademelk van het merk Van Houten Cacao.(Zie:pag. 87 uit ”Door gevaarlijke gekken omringd,”W.F. Hermans,ISBN 90 234 30735, jaar 1988,Uitgeverij De Bezige Bij)
Schreef Heere Heeresma niet eens die reklameslogans:
Van Houten zijn vrouw drinkt Droste cacao en Droste zijn vrouw drinkt van Houtens cacao.
Een heel wijze levensles,vindt U niet?

Hoe denkt U als eigentijdse kunstenaar die wel weet waar Abraham de mosterd vandaan schof felde onder de rokken van Sara over de zogenaamde pornografiese plasseks affiches van Serrano in het Groninger Museum?

Men doet maar wat men niet laten kan en of Abra ham de mosterd bij elkaar schoffelde uit de mossel van Sara of uit een andere snee,daar heb ik nooit iets van gelezen in de Heilige Schrift,dus laat ik dat liever voor Uw rekening.Wel weet ik hoe Mozes van zijn achternaam heette!

Hoe dan?

Van de Berg.

Hoezo?

Er staat geschreven:toen Mozes van de berg kwam.

Ooh, op die manier!Humor!Maar laten we het verder over die plasseks affiches hebben van Serrano, dat lijkt mij toch wat boeiender,dan dit soort tiepies bekrompen gereformeerde flauwi teiten.

Die Groningers willen het liefste op Amsterdam mers lijken en menen dat ze daar het best in slagen als ze smeerlapperij aan de muren van overheidsge bouwen hangen.Ik kan U wel zeggen:dat is nu niet het grootste ideaal dat ik tot nu toe gekoesterd heb,maar onderdehand.Als ex-Amsterdamse kun stenaar ben ik wel wat gewend op het sexuele vlak en eigenlijk heb ik alles ervaren wat er op dat vlak te ervaren valt,dus ik schrik nergens voor terug. Geen sexuele zee gaat mij te hoog,zo lang het vlees maar schoon is en vrij van allerlei ziektekiemen,dan is alles geoorloofd in mijn optiek.Ik vond het natuurlijk niet zo prettig dat Ina door een collega van school geneukt werd die hepatitis b had gehad. Als men elkaar zoals op die afschuwelijke affiches van Serrano langs de kant van de openbare weg in el kaars wijd open staande bek wil pissen,dan gaat men zijn gang maar,zoals jaren geleden al in Cali fornië de gewoonte was en dat ik zelf heb gezien te midden van de homophiele kommuniteit waar nu al het grootste deel van aan de aids is ten onder ge gaan.Als ik er maar niet onder zit als er weer ie mand staat te pissen, hè.Er is altijd wel iemand te vinden die als pispaal wil fungeren,daar kijk ik echt niet van op,want die aanbiedingen heb ik ook wel eens gehad.Die fotootjes van Serrano zijn gewoon gepikt van dat magere kreng Mapplethorpe,waar de homophiele galeriehoudster Robbie Jurka zo weg van was.Smaken verschillen!In middels is Mapple thorpe ook al lang en breed (Het kwaad straft zichzelf per slot van rekening) aan aids overle den. Tsja,wie zijn verhitte leest tegen een andere manlij ke leest wil aanschuren,zoals de Heilige Schrift zegt dat in de eindtijd gebruikelijke usance zal zijn en veelvuldig gaat geschieden, waarmee de aan kracht winnende agressieve homobeweging te verklaren valt,moet niet raar opkijken als hij binnen de kortste keren ligt weg te rotten.Ik bedoel:beter hard geblazen dan de mond gebrand aan de een of andere door velen veelvuldig besnuffelde herenbipsbapsbops.Dat kan toch niet gezond wezen!In 1965 was het nog helemaal niet de gewoonte om met plas seks in de weer te zijn.Toch bracht de adspirant schoolmeester Kees Bregman fotos van zichzelf mee naar het onderwijzers examen waarop hij uit voerig stond te plassen in een grote,vooroorlogse gebarsten witte w.c. met houten bril.Hij dacht hier mede de rijksgecommitteerde te behagen,maar dat is totaal anders uitgepakt,want die liet hem veront waardigd zakken!Die dacht ook; zo meteen gaat hij hier een potje staan rukken om de witte bruidssluier uit zijn eigenste lul te trekken en dat kunnen we niet hebben onder schooltijd!
De fotograaf van die scabreuze fotos was de bekende zeefotograaf C. van der Meulen.Ik heb niet alleen aan hem heel goede herinneringen,maar meer nog aan zijn nichtje Catwaar ik een nacht mee doorbracht in juli 1968 in de Nieuwe Spiegelstraat 48 en ik vond dat ‘t wel voor herhaling vatbaar was.
Voor verdere intieme details;zie mijn autobiografie “Fred van der Wal,herinneringen,dromen en gedachten. ”Uitg.Nomanspress,1999.
De ongekuiste uitgave,de first draft, is nu reeds onder de toonbank bij de kunstenaar aan huis verkrijgbaar.

1 commentaires:

À 12 avril 2012 à 00:25 , Blogger Marlou a dit...

Hee Fred!

waar ben jij tegenwoordig aan het bloggen?
Ben je nog wel aan het bloggen?

Groet, Marlou

 

Enregistrer un commentaire

Abonnement Publier les commentaires [Atom]

<< Accueil